Managementul conflictelor

Managementul conflictelor

Nu putem evita conflictul. El apare pentru ca noi toti avem perceptii, valori si convingeri diferite. Daca insa nu gestionam conflictul cum trebuie, riscam sa punem in pericol obtinerea rezultatelor pe care le dorim si beneficiile unor relatii de munca productive si pozitive. Acest curs va va ajuta angajatii sa iroseasca mai putin timp rezolvand problemele celorlalti si mai mult timp obtinand satisfactie in munca proprie.

Astfel oricare angajat din organizatie. va invata mai mult despre tehnicile de cooperare cu cei cu care are o relatie dificila sau care au moduri diferite de lucru.

In acelasi timp cursul se adreseaza si managerilor care, conform cu studiile efectuate , pierd in medie  2 ore pentru solutionarea aspectelor conflictuale ale organizatiei. Conflictul in toate  manifestarile lui, de la conflict latent, perceput, simtit sau final are si dimensiuni pozitive si negative. Da posibilitatea grupurilor de a-si exprima necesitatile si nemultumirile, se pot constientiza mai bine problemele . Ueori conflictul poate reprezenta u n instrument de schimbare a culturii manageriale , dar si un puternic atu competional in procesul de adaptare si integrare  intr-un mediu competitional. Dar in acelasi timp conflictul , daca nu este optim gestionat , poate frana activitatea sau avea rezultate dezastruoase asupra intregii organizatii.

Astefl devine important sa stim cum sa facem din conflictul personal si organizational un instrument care sa ne ajute si sa devina suport in dezvoltarea proprie si in cea organizationala.

Toate cursurile